Facebook : Deactivated

Perhatian kepada rakan-rakan facebook sekalian,my facebook account is officially deactivated,but not permanently.


Jika antum ada sebarang perkara penting hendak diberitahu dan dikongsi bersama,boleh emailkan ke:

wafi_ibnbakr@yahoo.com
Untuk ym: wafi_ibnbakr
skype      : ibnbakr

Keprihatinan antum untuk berkongsi perkara-perkara dan ilmu-ilmu bermanfaat amat ana hargai.

Kenapa deactivate facebook?

Ada juga bertanya,kenapa deactivate? Ana tidak ada alasan yang kukuh sebenarnya,alasannya lebih kepada soal peribadi diri sendiri :) .Dan jangan pula beranggapan bahawa ana menganggap penggunaan facebook itu adalah salah.Penggunaan Facebook dengan baik adalah sangat-sangat bermanfaat,lebih-lebih dalam mengeratkan hubungan persaudaraan sesama Islam.Juga dalam menyebarluas ilmu Allah S.W.T.dan juga medan dan wadah yang cukup baik untuk berdakwah.

Cumanya,ana bukan facebooker yang baik,jadi ana mengambil keputusan untuk berundur diri dari dunia Facebook tersebut,buat seketika.

Suka untuk ana ingatkan sekali lagi,ana tutup akaun facebook disebabkan alasan peribadi.Jadi,diharap tiada prasangka yang lain.Tapi,InsyaAllah,mungkin ana akan reactivate account tersebut nanti,bila-bila masa yang ana rasakan sesuai.

[maaf rakan-rakan group Phoenix Smapk,sebab hari tu ana inform unofficially deactivated,tapi bila ana fikirkan semula,rasanya lebih baik ana deactivate sahaja terus :) ,buat seketika..

Comments

  1. entah knp...dulu excited ngn fb. skrg mcm malas je nk bukan fb...tp xde lah deactivated. dulu dh pernah deactivated setahun rasanya. tp dh aktif blk skrg..hehe

    ReplyDelete
  2. saya dah reactivate,sebab cikgu saya suruh..senang contact katanya.. Tp sama,jarang jugak saya bukak..

    ReplyDelete
  3. Saya pun deactivated facebook,tp sementera je kot. Sebab facebook tu buat saya pening kepala. Mcm2 hal kt fb tu,haha

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Umur bertambah,Usia berkurang

Perubahan : Menjadi lebih baik dan sentiasa baik.

Belajar Perlu Berguru