Posts

Showing posts from January, 2014

hebat ke?

short reminder for myself.

dan alang-alang kalian juga baca, it should be reminding you too right?

Saya taknak berceloteh dalam facebook, risau kena reply komen banyak-banyak. Buang masa juga, exam nak dekat. Kerja-kerja lain as a result of procastination (at its best) ada la juga yang berbaki. Jadi itulah, tak boleh nak sembang panjang sangat.
Soal ini timbul lama dah, seawal saya jadi mahasiswa lagi (gebang je, 2 tahun dulu takde la lama sangat). Waktu itu, semangat mahasiswa itu boleh dikatakan berapi-api la juga. Bersemangat itu ini. Kalau boleh, semua benda nak ambil tahu.Ye lah, 'MAHA'siswa kan? Mana boleh duduk terkurung dalam bilik je.
Tapi betullah, api yang tak terkawal boleh membakar.
*cis apa aku mengarut ni*
nak pesannya sikit je actually.
Jangan mudah merasa gah dengan ideologi-ideologi lain - sekularisme, pluralisme, teologi etc. Saya jadi risau kalau kita terburu-buru belajar ideologi lain sedangkan teras mengenai Islam itu sendiri terlalu banyak yang lompong.…