8 Hari


Some people succeed,because they are destined to,
but most people succeed,because they are determined to.
:)


I asked for strenght,
He gave me difficulties to make me strong

I asked for wisdom
He gave me problem to solve

I asked for courage
He gave me obstacle to overcome

I asked for love
He gave me troubled people to help

I asked for favors
He gave me opportunitiess

Maybe I received nothing I wanted
But I received everything i needed

=====================

Cukup sudah menagguh-nangguhkan kerja.Mungkin tiada perkongsian buat sementara waktu. Hujung minggu mungkin kembali ke sekolah tercinta,InsyaAllah.

Berita baiknya,pihak MARA dengan bermurah hari melambatkan tarikh temuduga,iaitu pada 29 April [mulanya dijadualkan 28 April]. Jadi,ana antara manusia terakhir yang ditemuduga.So,8 days to go..
[mungkin pegawai2 Mara tahu ana memang lembap sket,sebab tue ana diberi kelonggaran..hehe.. :) ]

Kepada rakan-rakan yang lain yang ditemuduga awal,semoga berjaya.InsyaAllah,pengalaman antum semua ana akan "cedok" sebaik mungkin nanti. :)

[maaf,ini self-entry :) ]

Comments

  1. bittaufiq wannajah! Robbuna yusahhil, inshaAllah.

    ReplyDelete
  2. @Afiqah Inani Mohd Haslin

    Syukran..amiin..

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum
    good luck for interview
    dan insyaAllah berjaya =)

    ReplyDelete
  4. wahh,mcm lama rasanya tak komen kat blog adiq,hik3..
    selamat berjaya! ^^

    ReplyDelete
  5. suka la tgk adik2 dpt interview ^_^
    dapat interview, tu dah rezeki, jadi peluang yg ada guna sebaiknya ya dik!
    masing-masing ada kelebihan, jangan risau, rezeki tu pasti ada cuma usaha pendahulu ^_^

    akak tahu adik akak ni boleh buat, Insya-Allah! ^_^ go2 dik Wafi!

    ReplyDelete
  6. @Syauqatul Wardah

    Syukran kak rabiatul..
    Interview berjaya berlangsung dengan baik..Mudah-mudahan ada rezeki nanti..Maaf lambat reply,seminggu saya dilanda kemalasan yang amat sangat..

    ReplyDelete
  7. Fikir pasal temuduga berdebar je. Tak lama lagi nak temuduga jugak.

    ReplyDelete
  8. @Anitafasha

    Bersebar tu fitrah.. Memang tak dinafikan.. Moga sukses dalam temuduga nanti.. InsyaAllah..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Perubahan : Menjadi lebih baik dan sentiasa baik.

Umur bertambah,Usia berkurang

Belajar Perlu Berguru